Under byens overflate ligger 700 kilometer med rør, hvor 30 millioner liter vann er i konstant sirkulasjon. Hver dag forsyner fjernvarmenettet vårt rundt 5 000 bygg, hvor 200 000 mennesker bor eller jobber, med varmt tappevann og behagelig innetemperatur.
Vi leverer fjernvarme til både boliger og næringsbygg, i tillegg til en rekke offentlige og kommunale bygg, som sykehus, museer og skoler. De fleste boligene vi leverer til er sameier og borettslag, men i enkelte områder er det også eneboliger og rekkehus.
Fjernvarme har mange fordeler. Varmen produseres av lokal overskuddsenergi som ellers ville gått tapt. Ved å koble boliger eller bygg til fjernvarmenettet, og benytte fjernvarme som oppvarmingssystem, får man et stabilt og komfortabelt inneklima, samtidig som man bidrar til en mer miljøvennlig og bærekraftig by.
Når flere benytter fjernvarme til oppvarming, avlastes strømnettet, noe som kommer hele samfunnet til gode. Den ledige kapasiteten kan for eksempel brukes til økt elektrifisering av transportsektoren, eller utnyttes steder hvor det ikke finnes gode alternativ.
For å produsere fjernvarme bruker vi lokal overskuddsenergi. Mesteparten kommer fra forbrenning av avfall som ikke kan eller bør gjenvinnes, men vi henter også varme fra Oslos kloakk og fra datasentre. I tillegg benyttes elkjeler, flytende biodrivstoff og trepellets. Vi har som mål å ikke bruke fossile energikilder i en normal driftssituasjon.
Hafslund Oslo Celsio produserte i 2021 1,92 terawatttimer (TWh) fjernvarme tilsvarende rundt 20 prosent av Oslos oppvarmingsbehov. Vi har mål om å øke energiproduksjonen til 2,25 TWh innen 2025.