Lyst på en spennende sommerjobb innen sirkulærenergi?

Her får du svar på alt du lurer på om sommerstudent-programmet vårt, og muligheten til å bli bedre kjent med tidligere sommerstudenter.

Sommerstudent i Celsio, i verneklær

Publisert:

Sist endret:

Celsio har et viktig samfunnsansvar. Sammen med Oslos befolkning produserer vi fornybar energi som gir varme til 200 000 mennesker i hovedstaden. Nå satser vi også stort på fjernkjøling, og ikke minst: klimaløsningen som vil bidra til at Oslo når sine klimamål – karbonfangst og -lagring!

Som sommerstudent i Celsio får du erfaring med fornybar energi, Norges største fjernvarmeanlegg og sirkulærøkonomi i praksis, samtidig som du får oppleve Oslo fra sin beste side.

Men hva vil det egentlig si å være sommerstudent i Celsio?

Å være sommerstudent i Celsio betyr at du har sommerjobb hos oss fra midten av juni til midten av august. I den perioden er du en fullverdig del av teamet du jobber sammen med, og får reelle oppgaver som du sannsynligvis vil møte på igjen senere i arbeidslivet.

Å være sommerstudent i Celsio er en fin mulighet til å omsette teorien du lærer på skolen til praksis, og få relevant arbeidserfaring.

Smilende jente foran avfallsforbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo.

Det var spennende å få jobbe på reelle prosjekter sammen med flinke folk, og få satt teorien fra universitetet ut i praksis.

Marte Kubban Larsen, tidligere sommerstudent

Hvorfor ønsker vi oss sommerstudenter?

I Celsio har vi flere viktige samfunnsoppdrag. Vi gjør for det første alt vi kan for å bidra til å gjøre Oslo til en fossilfri by.

Å redusere klimagassutslipp er et fellesprosjekt som krever tett samarbeid mellom innbyggerne, næringslivet, organisasjonslivet, staten og kommunen. Celsios rolle i dette fellesprosjektet er å bruke lokal overskuddsenergi som ellers ville gått tapt, til å produsere fornybar, vannbåren fjernvarme og fjernkjøling.

I tillegg sluttbehandler vi restavfall som ikke kan eller bør gjenbrukes eller resirkuleres. Det gjør vi ved å brenne restavfall på avfallsforbrenningsanlegget vårt på Klemetsrud.

På Klemetsrud er vi også i gang med å bygge et fullskala karbonfangstanlegg på avfallsforbrenningsanlegget vårt. Når karbonfangstanlegget står ferdig, vil det redusere Oslos klimagassutslipp med 17 prosent. I tillegg kan det gjøre Celsio til verdens første karbonnegative selskap!

Å ansette sommerstudenter gir oss muligheten til å møte flinke, unge folk, tilegne oss ny kunnskap, og få ny inspirasjon inn i virksomheten.

Det trenger vi for å nå målene våre!

Sommerstudenter i Celsio 2023
Spente sommerstudenter på første arbeidsdag i Celsio, sommeren 2023.

Vil du vite mer om hvordan det gikk med noen av disse? Her kan du lese om hvordan Even, Niels-Henrik, Solveig, Carl Oscar og Marte hadde det som sommerstudenter i Celsio.

Hva tilbyr vi sommerstudentene våre?

Som sommerstudent hos oss får du en unik mulighet til å jobbe med fornybar energi og industri – midt i Oslo!

Du får hands on erfaring med Norges største fjernvarmeanlegg, avansert teknologi og sirkulærøkonomi i praksis, samtidig som du kan nyte alt det Oslo har å by på.

Vi har veldig god erfaring med sommerstudentprogrammet, og har stor tillit til studentene og den jobben de gjør gjennom sommeren. Tidligere sommerstudenter har for eksempel jobbet som prosjektledere for energisentralen vår på Ulven og akkumulatortanken vår på Haraldrud, også kjent som Norges største termos.

Er du åpen for det, kan du få mye ansvar.

Du får selvfølgelig også konkurransedyktig lønn, kantineordning og tilgang til treningslokaler på arbeidsplassen.

Smilende sommerstudent i vernetøy.

Jeg har hatt en del fag innen varme, fluid og produksjonsledelse, så en sommerjobb i Celsio var helt perfekt for meg!

Solveig Hofsrud, tidligere sommerstudent.

Hva ser vi etter i en sommerstudent?

– Vi ser etter engasjerte og nysgjerrige studenter som ønsker seg praktisk erfaring fra energibransjen og prosessindustrien, forteller Knut Inderhaug, administrerende direktør i Celsio.

Han legger til at det er en fordel å være interessert i fornybar energi, og det er et stort pluss om du går et studium som er relevant for stillingen du søker på.

Knut Inderhaug, administrerende direktør i Celsio

Vi ser etter studenter som er nysgjerrige, selvgående, tør å ta initiativ og er villige til å ta ansvar.

Knut Inderhaug, administrerende direktør i Celsio

– Du vil være på jobb i en periode hvor mange av de fast ansatte har sommerferie. Vi ser derfor etter sommerstudenter som er nysgjerrige, selvgående, tør å ta initiativ og er villige til å ta ansvar.

Han legger ikke skjul på at han allerede er spent på å møte neste kull med sommerstudenter.

– Jeg kan svare på vegne av hele Celsio, at vi gleder oss til å møte nye, flinke folk, og få mer energi og ny kunnskap inn i selskapet.

Knuts fem tips til deg som vil søke sommerjobb i Celsio

  • Trekk frem tidligere relevant erfaring i søknaden din, spesielt om du søker på en driftsjobb.
  • Knytt det du lærer på studiene til stillingen du søker på. Hva slags kunnskap har du, som du kan bidra inn i Celsio med?
  • Vis fram det engasjementet du har for jobben du søker på, og de mulighetene den kan gi deg.
  • Besvar stillingsannonsen. Legg ved etterspurt dokumentasjon om det kreves, slik at vi får vurdert søknaden din.
  • Ta en titt på Instagram for å se hvordan tidligere sommerstudenter har hatt det hos oss. Under høydepunkter deler tidligere sommerstudenter fra sin sommer i Celsio.

Rekrutteringen av sommerstudenter er over for i år, men følg gjerne med på denne siden for oppdateringer.