Azure, Font
×

Møt Marte, sommerstudent
på prosjekt energisentraler

200 000 Oslofolk nyter godt av Oslos sirkulære energisystem hver dag.

Navn: Marte Kubban Larsen

Alder: 23 år

Studerer: Master i energi, ved Universitetet i Bergen

Sommerstudentstilling: Celsios prosjekt for energisentraler i 2022

Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Marte, er 23 år gammel og kommer opprinnelig fra Trondheim. Før sommeren 2022 fullførte jeg fjerde året på studiet Integrert master i Energi ved Universitetet i Bergen, som er en relativt ny sivilingeniørlinje.

Hvorfor søkte du sommerjobb i Celsio?

Jeg hadde hørt om flere av prosjektene og de store anleggene til Celsio på forhånd, og syntes det hørtes veldig spennende ut å jobbe her.

På studiet har jeg hatt mange emner innenfor både prosess, fluid og varme. I tillegg har jeg har valgt å gå studieretningen prosess og energiteknologi, og skal skrive master om oppvarming av bygg. Dette er noe av det jeg synes er mest spennende, så en sommerstudentstilling hos Celsio var helt perfekt for meg!

Hva har du gjort i Celsio i løpet av sommeren?

Jeg har fått lov til å hjelpe prosjektleder for Ulven energisentral med siste innspurt av prosjektet. Her har jeg hovedsakelig skrevet en sluttrapport. Siste halvdel av sommeren har jeg også fått lov til å jobbe med Celsios kuleste prosjekt: karbonfangst og -lagringsprosjektet på Klemetsrud! Min oppgave har vært å se på om og hvordan implementeringen av karbonfangst og -lagring (CCS) kommer til å påvirke produksjonen av varme og kraft som er i dag.

Hvordan har det vært å være sommerstudent i Celsio?

Det har vært veldig gøy! Det er veldig spennende å få jobbe på reelle prosjekter sammen med flinke folk, og få satt teorien fra universitetet ut i praksis. Oppgavene har vært veldig spennende og passe utfordrende.

Et annet stort pluss med å være sommerstudent i Celsio er at det er mange andre sommerstudenter som man har mye kontakt med i løpet av sommeren. Dette fører til et veldig fint og sosialt miljø – også i de ukene hvor de fleste andre er på ferie

Hva er dine tips til andre som søker sommerjobb i Celsio?

Søker du sommerjobb i Celsio, spesielt i avdelingen “Prosjekt Energisentraler», bør du være interessert i prosessteknikk. Har du i tillegg hatt en del termodynamikk og fluid, er en sommerstudentstilling i Celsio perfekt for deg!

Her får du en innføring i fjernvarme og bærekraftig avfallsforbrenning. I tillegg vil du jobbe i et selskap som blir først i verden med fullskala karbonfangst og -lagring på et avfallsforbrenningsanlegg. Du får spennende arbeidsoppgaver og får jobbe med masse fine folk – både faste ansatte og flinke sommerstudenter.

Som sommerstudent i Celsio bør du være klar for å spørre, lære og suge til deg kunnskap. Her jobber du med kjempeflinke og engasjerte folk, som er villig til å lære bort det de kan best. Å legge innsats i å bli kjent med de andre sommerstudentene kan gjøre arbeidshverdagen kjempefin, og kanskje finner man på noe gøy etter jobb også? Det å få jobbe med sommerstudenter fra forskjellige studieretninger er både spennende og lærerikt.

Kunne du tenke deg å jobbe i Celsio i sommer? Ta en titt på årets sommerstudentstillinger her.

© Hafslund Oslo Celsio 2022. ORGanisasjonsnummer 977296919.