Azure, Font
×

Møt Carl Oscar, sommerstudent i avdeling for vedlikehold

200 000 Oslofolk nyter godt av Oslos sirkulære energisystem hver dag.

Navn: Carl Oscar Rokkones

Alder: 21 år

Studerer: Maskinkonstruksjon på NTNU i Trondheim

Sommerstudentstilling: Avdelingen for vedlikehold i 2022

Fortell litt om deg selv!

Jeg heter Carl Oscar, er 21 år og går maskinkonstruksjon på NTNU Gløshaugen i Trondheim.

Hvorfor søkte du sommerjobb i Celsio?

Jeg ønsket en sommerjobb i prosessindustrien. Kompleksiteten og størrelsen på fjernvarmeanleggene til Celsio fikk meg interessert. Jeg søkte sommerjobb i Celsio fordi jeg liker tekniske utfordringer og ønsket å bruke maskiningeniørutdanningen min i jobben.

Hva har du gjort i Celsio i løpet av sommeren?

I løpet av sommeren har jeg jobbet med blant annet prediktivt vedlikehold, revidert P&ID og skjemategninger, og merket og kartlagt rørsystemer. Jeg har også fått kreative oppgaver, som å bygge og skru sammen ulike deler. Avherdingsanlegget, truckkjøring, varemottak, HMS-oppfølging, bistå innleide firmaer og bestille mat til kantina, har vært noen av mine daglige ansvarsområder.

Hvordan har det vært å være sommerstudent i Celsio?

De jordnære arbeidskollegaene og det gode arbeidsmiljøet har gjort at jeg har gledet meg til å dra på jobb. Jeg har lært utrolig mye om fjernvarmeproduksjon – både gjennom praktisk og teoretisk arbeid, og jeg har fått en god forståelse for blant annet rør- og instrumenteringsdiagram (P&ID) og prediktivt vedlikehold av fjernvarmesystemer. Celsio har i tillegg gitt meg flere kurs, blant annet kurs i teknisk tegning i AutoCAD, HMS-kurs og varmearbeider-kurs.

Hva er dine tips til andre som søker sommerjobb i Celsio?

Sett deg inn i selskapet og les stillingsannonsen nøye før du søker. Bruk informasjonen du har lest til å skrive en søknadstekst som er tilpasset stillingsannonsen, og som skiller seg ut fra mengden. Vær deg selv på intervjuet og vis frem dine styrker.

Kunne du tenke deg å jobbe i Celsio i sommer? Ta en titt på årets sommerstudentstillinger her.

© Hafslund Oslo Celsio 2022. ORGanisasjonsnummer 977296919.