Azure, Font
×

5 ting du må vite om det å være sommerstudent i Celsio

200 000 Oslofolk nyter godt av Oslos sirkulære energisystem hver dag.

Vi ser etter nye sommerstudenter, men hva vil det egentlig si å være sommerstudent? Her får du svaret fra administrerende direktør i Celsio, Knut Inderhaug, sammen med hans fem tips til deg som ønsker å søke.

Dress shirt, Outerwear, Sky, Beard, Coat, Collar, Smile

Hva vil det si å være sommerstudent i Celsio?

Å være sommerstudent i Celsio betyr at du er ansatt hos oss i sommermånedene, fra midten av juni til midten av august. I den perioden er du en fullverdig del av teamet du jobber sammen med, og får reelle oppgaver på lik linje med dem du vil få i arbeidslivet når du er ferdig med utdanningen din.

Å være sommerstudent i Celsio er en fin mulighet for deg som student, til å omsette teorien du lærer på skolen til praksis, og få relevant arbeidserfaring.

Hvorfor søker Celsio etter sommerstudenter?

I Celsio gjør vi alt vi kan for å bidra til å gjøre Oslo til en fossilfri by. Å redusere klimagassutslipp er et fellesprosjekt som krever tett samarbeid mellom innbyggerne, næringslivet, organisasjonslivet, staten og kommunen. Celsios rolle i dette fellesprosjektet er å bruke lokal overskuddsenergi som ellers ville gått tapt, til å produsere fornybar, vannbåren fjernvarme og områdekjøling.

I tillegg er vi i full gang med å bygge et fullskala karbonfangstanlegg på Norges største avfallsforbrenningsanlegg på Klemetsrud. Når anlegget står ferdig i 2026, vil det redusere hovedstadens klimagassutslipp med 17 prosent. Det kan også gjøre Celsio til verdens første karbonnegative selskap.

Å ansette sommerstudenter gir oss muligheten til å møte flinke, unge folk, tilegne oss ny kunnskap og få ny inspirasjon inn i virksomheten. Det trenger vi for å nå våre ambisiøse mål.

Hva tilbyr Celsio sommerstudenter?

Som sommerstudent hos oss får du en unik mulighet til å jobbe med industri midt i Oslo. Du får hands on erfaring med Norges største fjernvarmeanlegg, avansert teknologi og sirkulærøkonomi i praksis, samtidig som du kan nyte alt det Oslo har å by på.

I tillegg får du muligheten til å lære mye på kort tid. Vi har veldig god erfaring med sommerstudentprogrammet og har stor tillit til studentene og den jobben de gjør gjennom sommeren. Tidligere har vi hatt sommerstudenter som har jobbet som prosjektledere, for eksempel for energisentralen vår på Ulven og akkumulatortanken vår på Haraldrud. Er du åpen for det, kan du få mye ansvar.

Du får selvfølgelig også konkurransedyktig lønn, kantineordning og tilgang til treningslokaler på arbeidsplassen.

Hva ser Celsio etter i en sommerstudent?

Vi ser etter engasjerte og nysgjerrige studenter som ønsker seg praktisk erfaring fra prosessindustrien. Du bør være interessert i sirkulær energi, og det er et stort pluss om du går et studium som er relevant for stillingen du søker på.

Du vil være på jobb i en periode hvor mange av de faste ansatte har sommerferie. Vi ser derfor etter sommerstudenter som er nysgjerrige, selvgående, tør å ta initiativ og er villige til å ta ansvar.

Hva ser du aller mest frem til med å møte neste års sommerstudenter?

Jeg kan svare på vegne av hele Celsio, at vi gleder oss til å møte nye, flinke folk, og få mer energi og ny kunnskap inn i selskapet.

Hvilke tips vil du gi til dem som ønsker å søke?

  1. Trekk frem tidligere relevant erfaring i søknaden din, spesielt om du søker på en driftsjobb.
  2. Knytt det du lærer på skolen til stillingen du søker på. Hva slags kunnskap har du som du kan bidra inn i Celsio med?
  3. Vis fram det engasjementet du har for jobben du søker på, og de mulighetene den kan gi deg.
  4. Besvar stillingsannonsen. Legg ved etterspurt dokumentasjon om det kreves, hvis ikke får vi ikke vurdert søknaden din.
  5. Ta en titt på Instagram for å se hvordan tidligere sommerstudenter har hatt det hos oss, om du er usikker på om du skal søke. Under høydepunkter deler flere av fjorårets sommerstudenter fra sin sommer i Celsio.

Kunne du tenke deg å jobbe i Celsio i sommer? Ta en titt på årets sommerstudentstillinger her.

© Hafslund Oslo Celsio 2022. ORGanisasjonsnummer 977296919.